Ons verhaal
ons verhaal1

Woutershuis helpt mensen en kinderen met een handicap. We geven ze rust en vertrouwen door ze in contact te brengen met paarden en andere dieren. We geven ze rust en plezier in onze snoezelruimte. 
Onze aanpak is uniek. We doen ons werk met hart en ziel en staan 7 dagen op 7 klaar voor onze gasten, voor hun families en voor onze dieren. Om dit voor iedereen toegankelijk te houden, bieden we onze hulp gratis aan.

Waarom we dit doen

We hebben er altijd van gedroomd om kinderen met een beperking te helpen, door ze in contact te brengen met dieren. Daarom zijn we gestart met de Engelenhoeve, waar we startten met een paard en een koets. Alles kwam in een stroomversnelling, toen bleek dat ons tweede kindje zou geboren worden met het Pallister-Killian syndroom. We leerden hoe belangrijk zintuigelijke prikkels waren voor ons zoontje Wouter en bouwden een snoezelruimte.
Onze dromen en ons werk kregen zo een héél persoonlijke dimensie. Maar we bleven trouw aan ons oorspronkelijke plan. We vinden nog steeds dat je wat je hebt zoveel mogelijk moet delen. Daarom werken we verder aan dit project. Ook al is ons zoontje Wouter ondertussen van ons heen gegaan in november 2018.

Wouter Detavernier ✝ 23.11.2018

Wat webereiken

Elk jaar verwelkomen we 1000 kinderen en kunnen ze genieten en ontspannen. Ze komen volledig tot rust. Soms uiten ze op de boerderij hun eerste geluidjes en zelfs woordjes. Het zijn telkens kleine wonderen. De kinderen, hun begeleiders en hun families herleven bij ons. De reacties in ons gastenboek spreken boekdelen. Soms boeken mensen al een jaar op voorhand een nieuwe afspraak. Want de nood wordt steeds groter. We ontvangen gasten uit heel Vlaanderen.

Vaak kunnen ze nergens anders terecht. Ze voelen zich niet begrepen. Of een manège is te duur. Of erger nog, ze worden afgewimpeld omdat een gehandicapte te veel werk is. Of gewoon omdat ze “vreemdeling” zijn. Het zijn vaak schrijnende verhalen.

ons verhaal2

Wat wedromen

We willen ons werk verder zetten en verbeteren, dan kunnen we meer mensen helpen.
En hen ook beter helpen. Wat willen we daarvoor doen ?

een kleine kinderboerderij uitbouwen
een snoezeltuin aanleggen
speelse revalidatie toestellen voorzien in de snoezeltuin
onze hoeve nog toegankelijker maken met leuke activiteiten
ons project naar de toekomst toe verzekeren

Wij hebben jouwhulp nodig

Bij de start van ons project konden we alles zelf bekostigen met eigen middelen. We zamelden extra budgetten in met het organiseren van wandelingen, een pannenkoekenverkoop, een knutselnamiddag enz. En we kregen gelukkig ook hulp, bv. Van bedrijven, serviceclubs en sympatisanten.

Maar het aantal kinderen dat ons wil bezoeken, blijft stijgen. En terzelfdertijd willen we ons aan onze oorspronkelijke filosofie houden: 'we delen wat we hebben' . Het project moet voor iedereen gratis toegankelijk blijven. Daarom zoeken we extra steun. We zoeken extra middelen om onze vaste maandelijkse kosten te dekken en het project sterker uit te bouwen voor de toekomst.

Steunen op maat?Spreek met ons af

Laat ons een bericht achter

Vragen?Contacteer ons

Contacteer ons voor een gesprek
Logo