Activiteiten
activeiten1

SamenSnoezelen

Snoezelen is een samentrekking van de woorden ‘snuffelen’ en ‘doezelen’. Snoezelen is een zintuigactivering, een gevoelsactiviteit. De kinderen met een verstandelijke beperking kunnen er genieten van leuke prikkels zoals geluid, trillingen, kleuren, geuren, etc. Een bonte verzameling van sfeermateriaal. Onze snoezelruimte is een pareltje. Met weinig maar met veel creativiteit en enthousiasme creëerden we een unieke snoezelkamer.

Bij het snoezelen probeert men in te spelen op de gevoelsmatige behoeften van kleuters, mensen met een verstandelijke beperking en mensen met gevorderde dementie. Zowel bij individuele bewoners als bij groepen kan zo volgens voorstanders van snoezelen verveling worden tegengegaan, zintuiglijke waarneming worden verdiept, contact worden bevorderd en ontspanning mogelijk worden, al verschilt dit alles van persoon tot persoon.

In het onderwijs wordt deze methode ook vaak toegepast bij jonge kleuters. Om hen kennis te laten maken met het sensomotorische.

Een toertje metde huifkar

De Engelenhoeve startte toendertijd met een rijte van de kleine koets en het paard. Vele kinderen genoten met volle teugen. Daarna groeide ons aanbod met een huifkar, een snoezeltram en nog steds de kleine oude koets.

Nu we in ons nieuwe locatie actief zijn, kan je meerijden in een prachtige nieuwe huifkar ! Voor kinderen met een mentale beperking is het niet alleen het toertje heerlijk, maar ook alles wat er voor en er na gebeurt …: de paarden inspannen, de huifkar klaarmaken , iedereen erop ! Daarna ook de paarden terugbrengen naar de stal, de paarden wassen en kammen, en de huifkar terug in de garage rijden. Kortom een avontuur van meer dan 2 uur. Genieten maar !

activeiten2
4col img3

De diertjesvoederen

Contact met dieren is naast “snoezelen’ de tweede belangrijke pijler in ons aanbod naar kinderen met een mentale beperking. In onze tuin, omgetoverd tot een kinderboerderij, vind je leuke diertjes zoals Tito de zachte labrador, en Choco de speelse jachthond.

Maar ook kippen, eendjes, konijntjes. En zeker de paarden niet vergeten. Samen voederen we de diertjes. Soms aarzelend, soms met een klein hartje, maar altijd maken we onze kinderen weer bij door hen in contact te brengen met onze diertjes.

AndereActiviteiten

Spelen

activeiten2

Wandelen

76652250 542775069604820 2999533360558112768 n
Naast ons kernaanbod, snoezelen en contact met dieren, biedt Wouters Huis nog zoveel meer. De wijde omgeving van onze Engelenhoeve biedt mooie wandelingen in de prachtige velden.

We liggen op een boodscheut van Kortrijk, maar in een landelijke omgeving. Genieten van de natuur en de rust.

Genieten

activeiten divslick2

Steunen op maat?Spreek met ons af

Laat ons een bericht achter

Vragen?Contacteer ons

Contacteer ons voor een gesprek
Logo